Grécke ponaučenie pre dlhopisových investorov CDS sa stali veľmi dobrým indikátorom dôvery investorov - Májek, Michal
Priebeh rokov 2008 až 2009 a prekvapenia akciových trhov. Štátne riziko bezpečnej investície. Deficity z obchodnej bilancie, štátnych rozpočtov a pomer k HDP. Medzinárodný menový fond (MMF) a pomoc Maďarsku. Finančné nástroje CDS (credit default swaps) jednotlivých krajín. Grécka vláda a podmienky v eurozóne. Šetriace plány a úsporné opatrenia.