Inflácia robí radosť i starosť zvyšovanie peňazí v obehu, ale aj zvyšovanie cenovej úrovne a vplyv na úroky - Škriniar, Pavel, 1979-
Zisťovanie miery inflácie v praxi. Cieľ a vývoj sledovania spotrebiteľských cien. Prepad globálnej ekonomiky. Ekonomické pravidlá a miera inflácie. Investičné rozhodovanie a úrokové sadzby. Nastavenia monetárnej politiky. ECB a deflátor HDP. Deflácia, opak inflácie a jej následky.