Didaktické princípy a metodické postupy aplikované vo výučbe odbornej hospodárskej nemčiny - Kanisová, Zdenka
V rámci príspevku autorka poukazuje na aplikáciu didaktických princípov a metodických postupov vo výučbe odbornej hospodárskej nemčiny pri použití učebného materiálu autoriek D. Lišková – K. Seresová WIRTSCHAFTSDEUTSCH IN DER VOLKSWIRTSCHAFT (Vydavateľstvo Ekonóm 2009), ktorý vychádza z požiadaviek a princípov Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky. Spracovanim tém odbornej hospodárskej reality, vychádzajúcej z makroekonómie, umožňuje používateľom nácvik a prehĺbenie komunikatívnych zručností a jazykových vedomostí v kontexte s odbornými témami, dáva študujúcim možnosť zdokonaliť si odborné komunikatívne kompetencie a získať zručnosť pre prácu s odbornou literatúrou v rámci svojej profesionálnej orientácie.