Etický zisk a dôchodkové sporenie - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Schopnosť finančných spoločností vytvárať zisk bez ohrozenia majetku akcionárov. Manažérska ľahostajnoť v riadení rizík. Riadenie spoločnosti modelom Share Holder Value. Snaha vyhýbať sa daniam prostredníctvom krátkodobého vyčlenenia aktív z účtovníctva. Vytváranie špekulatívneho zisku. Absencia etiky dôchodkových spoločností. Finančná gramotnosť obyvateľstva a demografický vývoj.