Desať stratených európskych rokov trápne fiasko Lisabonskej stratégie je zametené pod koberec - ide sa ďalej - Boeri, Tito
Ciele hospodárskeno rastu, efektivity a modernizácie EÚ stanovené pred desiatimi rokmi v Lisabone. Sedemnásť kvantitatívnych cieľov stanovených v Lisabonskej stratégii. Pravidlá kontrolných a vymáhacích mechanizmov. Globálna recesia ako príležitosť rozloženia ľudského kapitálu. Politika selektívnej migrácie a ekonomické stimuly. Ciele stanovené na rok 2020.