Manažment intenzifikačného procesu v poľnohospodárskych podnikoch na Slovensku - Grznár, Miroslav
Analýza uplatňovania stratégie intenzifikácie agrárnych podnikov hospodáriacich v produkčných podmienkach SR podľa výsledkov roku 2008. Výsledky analýzy naznačili, že túto stratégiu volí len malý počet podnikov, hoci predstavuje cestu približovania výkonnosti poľnohospodárstva na úroveň pôvodných členských krajín EÚ. Pretrváva značná disparita dosahovaných výsledkov hospodárenia i v miere intenzifikácie v podnikoch typu poľnohospodárskych družstiev a obchodných spoločností. Miera disparity je významne podmienená najmä nedostatkom v manažovaní nákladov a celého intenzifikačného procesu.