Reforma daňovej a colnej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných odvodov - Strýčková, Jolana
Súčasný stav - vysoká administratívna náročnosť a komplikovanosť nášho daňového a odvodového systému. Riadenie a koordinácia postupu reformy výberu daní a odvodov prostredníctvom programu UNITAS. Koncepcia programu UNITAS I. a UNITAS II. Realizácia reformy - optimalizácia procesov pri výbere daní a odvodov, čo si vyžaduje aj legislatívnu úpravu existujúcich právnych predpisov a zásah do informačných systémov príslušných inštitúcií.