Energetická náročnosť ekonomiky SR - Karabínoš, Stanislav
Identifikácia energetickej náročnosti slovenskej ekonomiky ako celku v porovnaní s vybranými krajinami Európskej únie. Zníženie energetickej náročnosti je výhodné z niekoľkých dôvodov: zníži sa výška nákladov a tým aj cena produkcie, čím bude konkurencieschopnejšia na zahraničných trhoch; zníženie spotreby energosurovín ovplyvní mieru závislosti ekonomiky od ich dodávateľov a posledným prínosom je zníženie množstva emisií vypúšťaných do ovzdušia, čo znamená bezproblémové plnenie medzinárodných limitov.