Ekonomická budúcnosť je veľká neznáma - Hölcz, Róbert
Obrovské deficity verejných rozpočtov niektorých členských štátov. Mínusové hodnoty bilancií ako výsledok nižšej konkurencie domácej ekonomiky. Európska centrálna banka vyhlasuje rovnakú základnú úrokovú sadzbu pre všetky členské štáty. Opatrenia vlád na znižovanie deficitu verejných financií. Stimulačné balíčky pre bankový sektor. Globalizácia ako integrátor prenosu finančných problémov.