Je možné ich odstrániť - Vojtková, Viera
Výskumný ústav potravinársky (VÚP) v Bratislave má v problematike škodliviny v potravinách výnimočné postavenie, a to aj v medzinárodnom meradle. Ústav bude možné vybaviť kvalitnou prístrojovou technikou vďaka finančným prostriedkom zo štrukturálnych fondov EÚ. Škodlivé látky v potravinách - karcinogény, akrylamid, žiadúce a nežiadúce procesy prebiehajúce pri spracovaní potravín, údenie potravín.