Reinžiniering - radikálna premena podniku - Hrašková, Dagmar
Reinžiniering - Business Process Reengineering - BPR. Predmet reinžinieringu - zásadné prehodnotenie a radikálna prestavba podnikových procesov za účelom dramatického zdokonalenia výkonnosti podniku. Business Process Improvement - BPI - systém na zdokonaľovanie procesov prostredníctvom priebežnej implementácie drobných zlepšení terajších procesov v podniku, pri rešpektovaní obmedzení podniku. Rozdiely medzi BPI a BPM. Metodika aplikácie reinžinieringu. Reinžiniering a ľudský faktor. Typológia reinžinieringu, finančný reinžiniering a jeho nástroje. Prínosy z implementácie reinžinieringu.