Elektronické vyberanie poplatkov - Tuška, Ján
Nová technická špecifikácia ISO harmonizuje požiadavky na systémy elektronického vyberania poplatkov (EFC) na cestách, ktoré podliehajú mýtnym poplatkom. ISO/TS 12813: 2009 Elektronické vyberanie poplatkov - Komunikácia na kontrolu zhody pre autonómne systémy pomôže zabezpečiť optimálne využitie palubných zariadení prepojených so satelitným určovaním polohy, pri zbieraní údajov potrebných na účtovanie za použitie ciest v autonómnom režime bez spoliehania sa na vyhradenú postrannú cestnú infraštruktúru.