Úroková štatistika peňažných finančných inštitúcií - Mareková, Daniela
Analýza vývoja úrokových mier dáva užívateľom možnosť sledovať prenos zmien oficiálnych sadzieb centrálnej banky a trhových úrokových mier na úrokové sadzby úverov a vkladov, ktoré peňažné finančné inštitúcie uplatňujú voči svojim klientom. Informácie o rýchlosti a rozsahu tohto prenosu sú nevyhnutné, ak chceme pochopiť vplyv menovej politiky na hospodárstvo.