Gretl - vhodná alternatíva programu na ekonometrické výpočty v podmienkach vysolých škôl - Gazda, Vladimír
Krátka história využívania Gretl. Regression, Econometrics and Time-series Library, voľne šíriteľný ekonometrický software, pôvodne určený do prostredia GNU/LINUX. Inštalácia, užívateľské rozhranie a práca s údajmi. Využitie základných ekonometrických metód v Gretli. Ekonomicky výhodný a vhodný nástroj na výučbu ekonometrie.