Vplyv krízy na slovenský finančný sektor v roku 2009 a makrostresové testovanie - Klacso, Ján
Hlavným kanálom vplyvu krízy na slovenský finančný sektor sú zmeny v reálnej ekonomike na Slovensku a v krajinách, kam smeruje slovenský export. Druhým kanálom ostáva vystavenie voči vývoju na finančných trhoch. Samostatným faktorom je zahraničné vlastníctvo väčšiny subjektov slovenského finančného sektora. Makrostresové testovanie. Hlavné riziká na najbližšie obdobie.