Rozhodcovské konanie ako alternatíva voči občianskemu súdnemu konaniu po poslednej novele zákona o rozhodcovskom konaní - Lukačovičová, Iva
Dňa 1. júla 2009 nadobudol účinnosť zákon č. 71/2009 Z.z. , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 244/2002 Z.z. o rozhodcovskom konaní v znení zákona č. 521/2005 Z.z. a o zmene a doplnení zákona SNR č. 71/1992Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov v znení neskorších predpisov. Novela bola prijatá s cieľom posilniť ochranu spotrebiteľov v rozhodcovskom konaní.