Vybrané špecifiká vyjadrovania miesta a času v slovenskom a vo francúzskom jazyku - Petríková, Ľubica
Typologicky sú slovenský jazyk a francúzsky jazyk značne odlišné. Prvý patrí medzi flektívne jazyky, druhý má obmedzenú flexiu. Z toho vyplývajú aj rozdiely v odlišnom používaní predložiek vyjadrujúcich kategórie miesta a času. Autorka uvádza najčastejšie chyby v ich používaní u študentov francúzštiny a slovenčiny.