Osvojovanie kľúčových kompetencií a využitie kreativity vo vyučovaní cudzích jazykov - Gondová, Daniela
Pohľad na možné spôsoby využívania kreatívnych prístupov pri vyučovaní cuzích jazykov na úrovniach ako sú uvedené v Spoločnom európskom referenčnom rámci pre jazyky. Autorka dáva do súvzťažnosti vyučovanie cudzích jazykov a jazykové kompetencie so všeobecnými kľúčovými kompetenciami v celoživotnom vzdelávaní odporúčanými Európskym parlamentom a Radou Európy z 18. decembra 2006. Súčasťou príspevku sú úvahy o možných spôsoboch kreatívneho a kreativistického vyučovania cudzích jazykov.