Niekolko poznámok k vplyvu kultúrnej transferencie na komunikáciu v cudzom jazyku - Fráterová, Zuzana
V príspevku autorka uvažuje o interkultúrnej pragmatike ako o jazykovednej disciplíne rozsiahlych možností, ktorým sa nie vždy vo vyučovaní španielčiny ako cudzieho jazyka venuje dostatočná pozornosť. Učitelia by mali podporovať rozvoj pragmatickej kompetencie študentov poukazovaním na rozdiely vo vybraných pragmatických prvkoch medzi materinským a cudzím jazykom a takto uľahčovať odstraňovanie javu negatívnej transferencie (prenosu) sociokultúrnych alebo jazykových pravidiel materinského jazyka na prejav v cudzom jazyku.