Trh práce - nové trendy a dynamika v období krizy - Procházka, Mikuláš
V období kízy prišlo k zásadnému obratu v trendoch na trhu práce - kým pred krízou bol nedostatok pracovnej sily, v centre pozornosti bol zamestnanec, ktorého si firma chcela udržať, či uchádzač o pracovné miesto, ktorého firma potrebovala prilákať, v období krízy sa situácia obrátila. Počet nezamestnaných rapídne rastie, záujem o nábor nových zamestnancov sa výrazne znížil, zamestnávateľ si môže určovať a diktovať podmienky. Zmeny v uvažovaní a preferenciách uchádzačov.