Zástoj ruského jazyka na vysokých školách nefilologického zamerania v SR - Rechtoríková, Gabriela
Autorka sa v príspevku zaoberá učením sa ruského jazyka, najmä na fakultách nefilologického zamerania so zreteľom na vytýčenie cieľa, komunikatívnu situáciu, odborný jazyk a sociokultúrny obsah. Simulovanú komunikatívnu situáciu a hranie rolí hodnotí ako dôležitú fázu prípravy na reálnu komunikáciu. Zdôrazňuje úlohu pedagóga v procese motivácie študentov na zlepšenie ich prístupu k vyučovanému predmetu. Podporuje využívanie doplnkového najmä audio a video materiálu pri sprostredkovaní krajinovedných obsahov, zameraných na vypestovanie pozitívneho vzťahu ku krajine študovaného jazyka.