Zabezpečovacie inštitúty v obchodných záväzkových vzťahoch a ich vplyv na udržateľný rozvoj podnikania - Jurkovičová, Lujza
Základná charakteristika zabezpečovacích inštitútov v Slovenskej republike. Zabezpečenie záväzkov a druhy zabezpečovacích inštitútov. Funkcie zabezpečovacích inštitútov. Obchodnoprávna úprava zabezpečenia záväzkov. Zmluvná pokuta, ručenie, banková záruka. Uznanie záväzku. Význam zabezpečovacích inštitútov a ich efektivita pre veriteľa a dlžníka.