Hospodársky rast Číny v období globálnej finančnej krízy - Szökeová, Silvia
Hegemónne postavenie doterajších svetových hráčov sa v období globálnej finančnej a hospodárskej krízy čoraz rýchlejšie oslabuje v prospech rýchlo sa rozvíjajúcich ekonomík, ako je Čína. Kontinuálny rast HDP, ako jeden z najdôležitejších ukazovateľov makroekonomického rozvoja krajiny sa aj napriek poklesom agrárneho dopytu vyvíja smerom, ktorý si krajina stanovila ako cieľový, a to k dosiahnutiu trvalo udržateľného rastu.