Basel III - optimálna regulácia bankového sektora? - Korduliak, Peter
Autor príspevku chce poukázať na zmeny, ktoré prinesie smernica Basel III do procesu regulácie bankového sektora vo svete. Prvé návrhy zmien procesov regulácie bankovníctva a obozretného podnikania komerčných bánk, známe pod názvom Basel III sa objavili v decembri 2009. Návrh smernice Basel III. Basel III predstavuje určitú revolúciu a výraznú zmenu v regulácii bankovníctva.