Analýza pre potreby rozhodovania o outsourcingu personálnych činností - Ďurišová, Soňa, 1983-
Outsourcing personálnych činností sa v podnikoch často vykonáva bez náležitej analýzy, čo môže viesť k neskoršiemu neúspechu outsourcingového vzťahu. V príspevku uvedená dvojkroková analýza môže byť príkladom šírky a hĺbky analýzy potrebnej k rozhodovaniu o outsourcingu. Obzvlášť dôležitou oblasťou pri rozhodovaní ostávajú otázky, či podnik má pre uvoľnené zdroje (technológie, priestory a zamestnancov) náhradné využitie, a to je dostatočne ekonomicky výnosné, a súčasne či vyčlenením aktivity neprichádza o cenné know-how, ktoré sa ťažko opätovne vytvára.