Nutnosť prítomnosti lídrov pri riadení zmien - Ljudvigová, Ivana
Úspech podniku je stále vo väčšej miere závislý od vonkajšieho okolia. Preto sa zmeny v celospoločenskom rámci odrážajú aj v organizácii. Zmeny sú súčasťou organizácie, bez nich by nebol možný vývoj a posun vpred. Riadenie verzus vedenie pri uskutočňovaní zmien v podniku. Rozdiely medzi manažérmi a vodcami. Premena a jej jednotlivé kroky. Osemstupňový proces Johna Kottera, ktorý by mal pri jeho dodržaní viesť k tomu, že sa zmena podarí. Najčastejšie chyby pri riadení zmien a možnosti ich riešenia. Odpor zamestnancov (ale aj manažérov) voči zmenám. Zmeny v podnikoch počas krízy.