Pravidlá Basel ako nástroj medzinárodnej regulácie bankového sektora - Korduliak, Peter
Priblíženie problematiky regulácie bankového sektora a riadenia kapitálovej primeranosti bánk ako nástroja na zabezpečenie ich bezpečného podnikania pomocou pravidiel Basel. V súčasnosti je ešte stále v platnosti a v praxi aplikovaná verzia Basel II. Príprava na Basel III, ktorý dáva nádej, že by mohol byť efektívnym a účinným nástrojom zabezpečenia stability a bezpečnosti podnikania komerčných bánk vo svete.