Analýza ekonomických procesov, a ich vplyv na cenotvorbu - Kufelová, Iveta, 1970-
Výrazný vplyv na tvorbu cien majú nasledovné ekonomické procesy - ekonomický cyklus, distribúcia, životný cyklus produktu, typ produktu, psychologické faktory. Dynamickosť a silná konkurencia na trhu sú jedným z kľúčových faktorov ktoré ovplyvňujú marketingovú stratégiu firmy, a tým aj faktorom vytvorenia optimálnej cenovej politiky firmy.