Kapitálovo-teoretické bilančné teórie - Feketeová, Renáta, 1974-
Kapitálovo-teoretické bilančné teórie sú založené na tom, čo má byť výsledkom podnikania. Majetok podniku je chápaný nie ako súhrn jeho jednotlivých zložiek, ale ako výnosový potenciál, ktorý má zabezpečiť zachovanie výnosu v budúcnosti. Prehľad kapitálovo-teoretických bilančných teórií a ich predstaviteľov.