Transakčné náklady a ich vplyv na exportnú diverzifikáciu krajiny v období finančnej krízy - Hansenová, Heda
Transakčné náklady v systéme medzinárodného obchodu. Autori zaoberajúci sa teóriou transakčných nákladov. INCOTERMS 3000 - nástroj transakčného mechanizmu. Povinnosti zmluvných strán v rámci medzinárodného obchodu. Znižovanie niektorých druhov transakčných nákladov v období finančnej krízy.