Odpočítanie dane z pridanej hodnoty v neziskových organizáciách - Lukačovičová, Jaroslava
Niektoré neziskové účtovné jednotky sa napriek tomu, že nevykonávajú podnikateľskú činnosť, môžu stať platiteľmi dane z pridanej hodnoty, čo v ich prípade môže znamenať značné komplikácie z účtovného, ale aj administratívneho hľadiska. Odpovede na otázku, kedy vzniká povinnosť registrovať sa pre daň z pridanej hodnoty neziskovým organizáciám.