Globálna kríza a verejný dlh ekonomík EÚ - Fifek, Edmund
Škodlivý vývoj vo finančnom sektore po lavínovitom prepuknutí globálnej krízy v roku 2008. Finančná pomoc štátov bankovým a poisťovacím inštitúciám. Zvýšené výdavky a zhoršenie verejných financií. Stratégia Európskej únie na budúce desaťročie. Negatívne vplyvy verejného dlhu Grécka. Príklady rastu verejných dlhov v ďalších štátoch EÚ, najmä v Českej a Slovenskej republike. Vplyv krízy na zahraničnú zadlženosť a platobnú bilanciu - príklad SR.