Spoločná zahraničná energetická politika EÚ - reálny cieľ? - Trenčianska, Elena
Energetika v európskom integračnom procese. Zelená kniha: Európska stratégia pre udržateľnú, konkurencieschopnú a bezpečnú energiu, prijatá v roku 2006. Prioritné oblasti európskej energetickej stratégie: 1. konkurencieschopnosť a vnútorný energetický trh, 2. rozšírenie sortimentu energií, 3. solidarita, 4. udržateľný rozvoj, 5. inovácie a technológie, 6. spoločná zahraničná energetická politika. Šance spoločnej zahraničnej energetickej politiky EÚ.