Vývoj migračnej politiky SR po vstupe do EÚ - Vargová, Andrea
Dokument slovenskej vlády - Koncepcia migračnej politiky Slovenskej republiky - schválený v roku 2005. Hlavné výzvy pre súčasný manažment migrácie. Schengenský akčný plán. Novelizovaný zákon o pobyte cudzincov v SR. Oficiálna rozvojová pomoc - určitá forma imigračnej politiky.