Obchodné imanie a záväzky - Rusňáková, Lucia
Účtovná jednotka je účasníkom rôznych zúčtovacích vzťahov, v ktorých jej vznikajú pohľadávky a záväzky voči iným subjektom. Vykazovanie záväzkov. Obchodné imanie je tvorené obchodným majetkom a záväzkami. Na zistenie čistého obchodného imania musíme od obchodného majetku odpočítať záväzky.