Technické zhodnotenie na prenajatom majetku z daňového hľadiska - Silná, Renáta, 1981-
Technické zhodnotenie vykonané na prenajatom majetku a odpisované počas doby nájmu sa z účtovného pohľadu považuje za dlhodobý hmotný majetok. V zmysle zákona o dani z príjmov sa takéto technické zhodnotenie považuje za iný majetok, čo znamená, že technické zhodnotenie na prenajatom majetku nezvyšuje vstupnú cenu, resp. zostatkovú cenu dlhodobého majetku, ale sa odpisuje samostatne akoby išlo o nový, iný majetok.