Inovácie a podnikanie vo funkčných regiónoch - Prividi, Dagmar
Objasnenie úlohy podnikania a inovácie pre ekonomický rozvoj vo funkčných regiónoch s cieľom zvýrazniť ponúkané podnikateľské možnosti vo funkčných regiónoch rôznych veľkostí. Podmienky pre podnikanie a inovácie sa podstatne odlišujú v jednotlivých funkčných regiónoch, pretože potrebné znalostné zdroje majú tendenciu byť na lokálnej úrovni a zlučujú sa len v určitých regiónoch. Funkčné regióny s veľkou kapacitou na vytváranie nových nápadov, tvorbu znalostí, organizačné vzdelávanie a inovácie sú označované ako vzdelávacie sa regióny. Veľké funkčné regióny ponúkajú veľký trhový potenciál a lepší prístup ku znalostiam a znalostným zdrojom a tieto potom ďalej vytvárajú svoje kreatívne možnosti na základe hromadenia inovatívnych a podnikových znalostí.