Časová hodnota peňazí z pohľadu účtovníctva - Szászová, Renáta
Časová hodnota peňazí znamená, že peňažné prostriedky, ktoré má podnik okamžite k dispozícii, nie sú ekvivalentné k rovnakému objemu peňažných prostriedkov, získaných v budúcnosti. Súčasna hodnota peňazí, budúca hodnota peňazí. Využitie pri oceňovaní v účtovníctve.