Etický problém v oblasti bankovníctva - Vlkoláčková, Miroslava
Súčasné bankové praktiky sú postavené na porušovaní tradičných princípov týkajúcich sa vlastníckeho práva. Akékoľvek realizovanie uvedenej skutočnosti, ktorá je v podstate dôsledkom ľudskej nenásytnosti a žiadostivosti, má za následok, že skôr či neskôr dôjde k nežiadúcim efektom v celej spoločnosti. Porušovanie tradičných princípov v oblasti bankovníctva nie je charakteristické len pre súčasnú dobu.