Prevádzkové segmenty v bankách - Boušková, Dagmar
Prevádzkový segment ako komponent účtovnej jednotky. Za prevádzkový segment sa považujú napríklad tieto skupiny: korporátni klienti, finančné inštitúcie a verejný sektor, drobní klienti, investičné bankovníctvo. Vykazovanie podľa segmentov vychádza zo schém, v ktorých sú príslušné výnosy a náklady alokované podľa kauzálnych prinípov, t.j. výnosy a náklady sú pridelené k jednotlivým segmentom podľa miesta ich vzniku.