Population problem in the futute - challenges, questions - Jeníček, Vladimír
Predpovede budúceho vývoja populácie. Strednodobý a dlhodobý model vývoja populácie (2050-2300). V súčasnosti dochádza k znižovaniu prírastku svetového obyvateľstva a v dlhodobom horizonte možno predpokladať, že sa veľkosť populácie ustáli. Celkový prírastok obyvateľov bude ťahaný rozvojovými krajinami, pričom populácia najrozvinutejších krajín bude stagnovať. Riešenia starnutia populácie.