Efektívny manažér a štatistické myslenie - Liptáková, Erika
Podľa rozsiahleho prieskumu autorov Ben-Zvi a Garfield si mnoho manažérov myslí, že pri riadení a rozhodovaní o procesoch nie je potrebné brať do úvahy štatistiku .Tradičné kurzy štatistiky pre študentov na obchodných resp. ekonomických fakultách majú tendenciu upevňovať tento názor, pretože sa sústreďujú na vzorce a matematické výpočty. Bez schopnosti myslieť štatisticky, pochopiť a interpretovať dáta, sa manažéri musia uchýliť k intuitívnym reakciám, ktoré sú poväčšine zavádzajúce a nespoľahlivé. Využitie štatistiky je v práci manažéra nutnosťou.