Ďalšie vzdelávanie ako súčasť kvalifikačnej a osobnostnej pripravenosti ľudských zdrojov - Matulčíková, Marta, 1964-
Výchovno-vzdelávacia politika Európskej únie a celoživotné vzdelávanie. Systémovosť vzdelávania a napĺňanie nárokov zamestnávateľských subjektov. Efektívnosť vzdelávacieho procesu a profesionalizácia. Hodnotenie prínosov vzdelávania a zabezpečovanie vyváženého spoločenského rozvoja.