EU's trade with the BRICs and competitiveness challenges - Havlik, Peter
Pojem BRICs - Brazília, Rusko, India a Čína. Globálny obchod týkajúci sa tovaru. Bilaterálne obchodné vzťahy - Triad-BRICs. Špecifiká obchodu krajín Európskej únie a BRICs. Sektorové zloženie obchodu krajín EÚ - BRICs. Špecializácia obchodu v oblasti výrobného priemyslu. Odkryté komparatívne výhody.