Vplyv uplatňovania reálnej hodnoty na finančnú výkonnosť podniku - Markovič, Peter, 1974-
Vnímanie reálnej hodnoty je odlišné u finančného manažéra a u účtovníka. Uplatňovanie princípu reálnej hodnoty v účtovnej praxi vedie k deformáciám finančnej výkonnosti podniku a súčasne spôsobuje vznik neodôvodnených peňažných tokov. Pri vysokej volatilite makroekonomických ukazovateľov a nástrojov finančného trhu môže uvedený vývoj viesť k poruchám v likvidite a k celkovému poklesu finančnej výkonnosti podniku.