Vzťah medzi EÚ a Radou Európy - Slaninková, Katarína
Rada Európy nie je Európska únia. Sú to dve úplne odlišné organizácie, aj keď mnohé z členských štátov EÚ sú zároveň členom Rady Európy. Ciele Rady Európy. Základným dokumentom Rady Európy je Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd a Protokoly, ktoré na tento Dohovor nadväzujú. Rada Európy tvorí pramene európskeho medzinárodného sociálneho práva, vytvára kontinentálne medzinárodné štandardy v sociálnej i právnej oblasti a presadzuje spoločné hodnoty v rozličných kultúrach. Európska sociálna charta Rady Euurópy. Európsky zákonník sociálneho zabezpečenia.