Základné východiská skúmania regionálnej politiky - Rýsová, Lucia
Regionálna politika - definície. Význam realizácie regionálnej politiky a zdôvodnenie jej zásahov. Vývoj regionálnej politiky v Európe. Podpora MSP, šírenia inovácií. Využitie deregulačných opatrení. Úloha miestnej samosprávy v oblasti regionálneho rozvoja a regionálnej politiky. Hľadanie optimálnej koncepcie regionálnej politiky. Porovnanie klasických a moderných kritérií regionálnej politiky.