Využitie metód nákladovej analýzy podniku v nákladovom controllingu - Foltínová, Alžbeta
Autori popisujú tri základné analýzy nákladov v podniku a to: analýzu nákladov, objemu a zisku, analýzu odchýlky nákladov a analýzu finančných výkazov podniku. Podrobnejšie sa venujú prvým dvom metódam. Mnohé podniky nedostatočne kontrolujú svoje náklady, respektíve pre analýzu nákladov využívajú údaje iba z výkazu ziskov a strát a porovnávajú iba medziročný vývoj nákladov. I z tohto dôvodu snahou autorov bolo prezentovať aj iný pohľad na nákladovú analýzu podniku.