Kalkulačné odpisy - Hudecová, Daša
Kalkulačné odpisy sú nákladmi a sú využívané predovšetkým v kalkuláciach. Kalkulačné odpisy majú vyjadriť efektívnu spotrebu dlhodobého hmotného a nehmotného majetku. Dôvody vyčíslovania a využívania kalkulačných odpisov. Výpočet kalkulačných odpisov. Poznanie a využívanie všetkých druhov odpisov je nevyhnutnosťou každého finančného manažéra, pretože jednotlivé odpisy sa navzájom prelínajú a dopĺňajú. Odpisy nám udávajú celkový prehľad o odpisovanom dlhodobom majetku spoločnosti, ponúkajú nám tak „pohľad späť“ v podobe účtovných či daňových odpisov ale aj „pohľad dopredu“ v podobe kalkulačných odpisov.