Znalostné modelovanie vo verejnej správe - Rakovská, Eva, 1963-
Zmeny vo verejnej správe sú citlivou témou, lebo zasahujú do života všetkých občanov, preto nevyhnutným predpokladom zavádzania zmien je správna analýza problematiky a koncepčný návrh. Práve v oblasti verejnej správy je výhodné použitie metodológie CommonKADS , ktorá poskytuje možnosti analýzy a modelovanie znalostných procesov a dáva dobrý podklad pre zavedenie znalostného manažmentu do verejnej správy. Znalostný manažment je vhodnou formou skvalitnenia verejnej správy, pričom nie je orientovaný len na elektronickú verejnú správu na výmenu dát, ale poskytuje možnosti cielene využívať znalostné systémy ako systémy na rozhodovanie, plánovanie, predikciu či ako poradné systémy pre občanov na riešenie životných situácií.